=-[

{Tsuga Siberians}

Mike's 2009 Yukon Quest Summary Sheet

The Fourteen 2009 Team Tsuga Yukon Quest Super Dogs ...


Jim
(M)
10 yrs old
 

Wilson
(M)
3 yrs old
 

Reba
(F)
3 yrs old
 

Eliza
(F)
3 yrs old
 

Hood
(M)
3 yrs old
 

Logan
(M)
3 yrs old
 

Merlin
(M)
3 yrs old
 

Lotus
(F)
3 yrs old
 

Trip
(F)
3 yrs old
 

Ambler
(M)
6 yrs old

Stump
(M)
6 yrs old

Mugs
(F)
6 yrs old

Gila
(F)
6 yrs old

Curly
(M)
7 yrs old
       

Stories from the sidelines...

February 24th - "The End Of Our Quest" (from Mike)
February 24th - Update (from Sue)
Check out this awesome video of Mike's team coming in to Eagle!
Febuary 22nd "What Is Dawson??" (From Sue)
Febuary 21st "Update After Dawson" (From Sue)
Febuary 19th "Dawson City" (From Mike)
Febuary 18th "On To Dawson" (From Sue)
Febuary 15th "Update From Carmacks Part 2" (From Sue)
Febuary 15th "Update From Carmacks Part 1" (From Sue)
Check out a video of Mike's team in the start chute!
Febuary 14th "Quest Start" (From Sue)

- Images From Quest -

Last Updated:  Feb 24 at 7:15 PM EST
Checkpoint Mileage Between Checkpoints Runtime From Last Checkpoint Time In Time Out Rest At Checkpoint Dogs In/Out Position In/Out
Whitehorse to Braeburn 100 miles (100 total) 12h 56m
02/14/09
21:00
02/15/09
5:56
5h 51m 14/14 6/14
Braeburn to Carmacks 77 miles (177 miles) 14h 36m 02/15/09
20:32
02/16/09
1:23
3h 51m 14/12
(Dropped Curly & Mugs)
16/13
Carmack's to McCabe Creek 39 miles (216 miles) 5h 22m 02/16/09
6:45
02/16/09
6:50
5m 12/12 12/8
McCabe Creek to Pelly Crossing 34 miles (250 miles) 3h 35m 02/16/09
10:25
02/16/09
18:05
7h 40m 12/11
(Dropped Reba)
9/11
Pelly Crossing to Stepping Stone 32 miles (282 miles) 4h 58m 02/16/09
23:03
02/17/09
3:07
4h 4m 11/11 11/14
Stepping Stone to Scroggie Creek 70 miles (352 miles) 9h 48m 02/17/09
12:55
02/17/09
19:55
7h 0m 11/10
(Dropped Jim)
10/10
Scroggie Creek to Dawson 99 miles (451 miles) 19h 20m 02/18/09
15:15
02/20/09
4:30
37 h 15m 10/9
(Dropped Wilson)
10/10
Dawson to 40 Mile 48 miles (499 miles) 7h 30m 02/20/09
12:00
02/20/09
18:09
6h 9m 9/9 10/10
40 Mile to Eagle 99 miles (598 miles) 20h 6m 02/21/09
13:15
02/21/09
20:53
7h 38m 9/9 10/10
Eagle to Slaven's Roadhouse 101 miles (699 miles) 22h 30m 02/22/09
19:25
02/23/09
1:41
6h 16m 9/8 11/11
Slaven's Roadhouse to Circle City 58 miles (757 miles) 9h 32m 02/23/09
11:13
Scratched 8/- 11/-
Circle City to Central 74 miles (831 miles)            
Central to Mile 101 33 miles (864 miles)            
Mile 101 to Two Rivers 82 miles (946 miles)            
Two Rivers to Fairbanks 45 miles (991 total) FINISH!        

Images


Mike signs his start bib
 

Team Board
 

Mike at the start with Reba & Stump
 

Gila & Wilson
 

Braeburn Checkpoint
 

Touched by the cold (frostbite)
 

Carmacks checkpoint routine
 

Mugs getting fluids in Carmacks
 

Curly donating samples to science
 

Resting on Mandanna Lake
 

Arriving in Dawson
 

Dawson Camp
 

Dog Tent
 

Feeding in Dawson
 

Trip
 

Gila
 

Stump
 

Logan
 

Hood
 

Mike getting water at Eagle Checkpoint
(from Quest website)

 

Arriving in Eagle.
(from Quest website)


 

Arriving Eagle.
(by John Hagen)

 

Checking in Eagle.
(by John Hagen)

 

Glen Creek Camp

 

Trail markers leading into jumble ice.
 

Yukon River north of Dawson
 

Circle City
 

Good Dogs!
 

My last Yukon Quest Sunset
 
 

Huskies | Dog Log | Racing | Photo Gallery | Mushers | Sponsors | Contact Us | Links | Return Home